bannersketch gkwierook

Info over wierook

Handleiding bij gebruik wierook 

Steek een wierookstokje of een kegeltje aan met een lucifer of aansteker, wacht even en blaas het vlammetje uit. 
Wees altijd voorzichtig met vuur. Plaats het stokje altijd in een goede wierookhouder waarbij het stokje stevig staat en de as goed opgevangen wordt. Is het gaatje van de wierookhouder te groot en staat het stokje scheef, vouw dan het stokje een keer om zodat het dubbel zo dik wordt en wel past. Vangt de wierookhouder de as niet goed op, plaats de wierookhouder dan op een schoteltje. 

Zet een kegeltje vanwege de hoge temperatuur altijd op een (spek)stenen wierook- en kegelhouder (nooit op hout). 

Je kunt voor stokjes of kegeltjes ook een potje met zand gebruiken. 

Houd de wierookhouder met stokje of kegeltje altijd buiten bereik van brandbare stoffen en laat dit niet onbeheerd achter.Gebruiksaanwijzing korrel / hars wierook 

Korrel en hars wieroken zijn bedoelt om te branden op houtskool. Aangezien er veel hitte bij vrijkomt, is het nodig om een vuurvast kommetje te voorzien van een laagje schoon zand of een prop zilverfolie om het kooltje, na het aansteken, daar op te leggen. Neem voor het aansteken een kooltje tussen duim en wijsvinger en houdt er een vlammetje onder. Het kooltje begint dan te sputteren en verspreidt daarbij wat houtskoolstof en soms wat kleine vonkjes. Als het vuur door het hele kooltje is gesputterd ontstaan er verder geen vonken meer. Wanneer het kooltje rondom grijs begint te worden is de temperatuur hoog genoeg om de wierook er op te leggen. Je kunt dat eerder doen. Dan krijg je wel de geur maar nauwelijks de eerder besproken werking. 

Nuttig om te weten is dat van soms de korrels tijdens het branden zwart beginnen te worden en minder aangenaam kunnen gaan ruiken. Dit kan je vermijden door de korrels tegen die tijd van het kooltje af te wippen. Het vrijkomen van de energie waarom het gaat is dan al gebeurd. Dat vindt namelijk al in de eerste minuut van het branden plaats. Belangrijk bij het ruiken aan een potje wierook is om er niet boven uit te (laten)ademen. Zo blijft de wierook vrij van andersoortige energieën. 

Volg de onderstaande stappen om op een veilige manier wierook te branden.

  • Houd het houtskooltje vast met een tang (tussen twee vingers mag natuurlijk ook maar kijk uit wel dat je ze niet verbrand.).
  • Steek het kooltje vervolgens vanaf de onderkant aan
  • Leg vervolgens als het houtskooltje brand ( wit wordt), bovenop het houtskool, wat wierook.
  • Leg het houtskool schijfje + wierook altijd op bijvoorbeeld een Abaloneschelp, in een brander of op een schaaltje.
  • Laat nu de heerlijke natuurlijke geuren hun werk doen...Op een zeef: 

Het is ook mogelijk om wierook op een theelichtje met een zeef te branden. De kruiden kunnen direct op de zeef worden toegevoegd: met de stijgende hitte van de kaarsvlam worden ze langzaam gedoofd. Deze methode is gebaseerd op aromatherapie. 
Let op: hars wordt vloeibaar, dit is de bedoeling.

 Gebruiksaanwijzing White Sage / Witte Salie 

White Sage of Witte Salie wordt gebruikt voor het reinigen van huis, aura, lichaam en ziel. 
Dit noemt men ook wel smudgen. 
Smudgen is een Indiaans reinigingsritueel, dat vaak vooraf gaat aan andere rituelen. 
Smudgen is een ceremonie die met zorg en respect moet worden uitgevoerd. 
De White Sage wordt bij voorkeur gebrand in een abalone schelp. 
De abaloneschelp of paua shell komt uit Nieuw Zeeland. 
Deze schelpen zijn tussen de 14 en 20 cm groot. Er zitten kleine natuurlijke gaten, die voor een uitstekend luchttoevoer zorgen. 

Steek de witte salie blaadjes of smudge-stick aan. Blaas na enige tijd de vlammen uit. De rook komt nu vrij en het smudgen kan beginnen. 

Pas op met vonken die kunnen vrijkomen !! 

Tijdens het smudgen dien je voor goede ventilatie te zorgen, zodat de rook niet blijft hangen en steeds wordt ingeademdWierook toepassingen voor:

 

Aarden: Benzoin - Bos Lavendel - Ceder - Jasmijn - Mirre - Patchouli -Vanille -
 
Anti-depressief: Benzoin - Bergamot - Ceder - Honing - Jasmijn - Kaneel - LavendelPatchouli - Potala - Rozen -
 
Balans / Evenwicht: Amandel - Benzoin - Koffie - Lavendel - Lemon - Patchouli - Rozen-
 
Bescherming: Aloë vera - Amber - Ceder - Dennen - Eucalyptus - Frankincense -Kaneel - Lavendel - Lemon - Lotus - Nag champa - Vanille -
 
Concentratie: Amandel - Eucalyptus - Kaneel - Musk -
 
Creativiteit: Benzoin - Frankincense - Gardenia - Jasmijn - Lotus - Mirre -Passiebloem - Vanille -
 
Dodenwake: Benzoin - Ceder - Lotus - Rozen -
 
Dromen: Amber - Bos Lavendel - Opium -
 
Energie: Benzoin - Dennen - Eucalyptus - Groene thee - Musk - Rozen -Salie - Vanille -
 
Erotiek: Jasmijn - Ylang ylang -
 
Frisse geur: Aloë vera - Amber - Bergamot - Dennen - Groene thee - Jasmijn -Lavendel - Lemon -
 
Geld (zorgen):  
 
Geluk: Jasmijn - Lavendel - Lotus -
 
Genezing: Amandel - Eucalyptus - Kamille - Mirre -
 
Harmonie: Amber - Benzoin - Bergamot - Lemon - Lotus - Magnolia - Salie -Vanille - Ylang ylang -
 
Hoofdpijn: Jasmijn -
 
Insectenwerend: Bergamot - Ceder - Eucalyptus - Kruidnagel - Lavendel - Lemon -Patchouli - Salie -
 
Intuïtie: Kaneel - Lotus - Magnolia -
 
Levensvreugde: Lemon - Lotus - Rozen - Vanille -
 
Liefde: Amber - Amandel - Gardenia - Jasmijn - Kaneel - Lavendel - LotusMagnolia - Rozen - Ylang ylang -
 
Loslaten: Kruidnagel - Ylang ylang -
 
Meditatie: Amber - Ceder - Jasmijn - Kamperfoelie - Kaneel - Lavendel -Lotus - Magnolia - Mirre - Potala -
 
Ontspanning: Amber - Bos Lavendel - Ceder - Frankincense - Honing - Kamille -Kaneel - Lavendel - Mirre - Patchouli - Ylang ylang -
 
Reinigen: Benzoin - Bergamot - Dennen - Eucalyptus - Frankincense -Lavendel - Mirre - Potala - Salie - Witte Salie -
 
Rustgevend: Amandel - Amber - Benzoin - Ceder - Honing - Jasmijn - Kamille -Kamperfoelie - Kaneel - Kruidnagel - Lavendel - Magnolia - Mirre -Ylang ylang -
 
Slapen: Lavendel - Ylang ylang -
 
Zegenen: Witte Salie


De geschiedenis, betekenis en werking van wierook

Wierook betekent gewijde of heilige rook. Het is al vele duizenden jaren oud. Waarschijnlijk is het gebruik van wierook ontstaan nadat iemand een stukje hars van de Boswellia boom op een smeulend vuurtje gooide en ontdekte dat de rook een speciale geur met zich meedroeg. De hars = frankincense = wierook werd bij reukoffers gebruikt. Een reukoffer had tot doel contact te maken met de Goden en hen te bewegen antwoord te geven op vragen en gebeden. De geur werd met de rook meegedragen naar de wereld van de Goden (je zag de rook opstijgen naar de hemel en oplossen=overgaan in de Godenwereld). In de tijd van de farao's was wierook al een belangrijk onderdeel van hun rituelen. Wierook was een van de belangrijkste handelsgoederen van karavanen. De prijs kon die van goud evenaren. Wierook was bovendien belangrijk door zijn effect op negatieve invloeden van buiten. Wierook zuivert, beschermt tegen negatieve vibraties en verbetert de sfeer in het algemeen. Hierop is het kalmerende effect van wierook gebaseerd. We kunnen allemaal voelen als iemand kwaad is. Kwaadheid is een krachtige en harde vibratie, maar zo zijn er heel veel vibraties om ons heen die vaak minder duidelijk of voelbaar zijn, maar wel een effect op ons en onze zenuwen hebben. Wierook zorgt ervoor dat de invloed van die vibraties wordt geneutraliseerd en maakt zo plaats voor meer positieve gevoelens. Ons zenuwgestel wordt minder belast en onze zenuwen komen tot rust.


Oorspronkelijk kwam wierook uit het Midden-Oosten, maar nu bijna altijd uit India, Nepal of Japan, waar wierook net zo gewoon is, als hier bloemen in huis of het gebruik van zeep, parfum of een luchtverfrisser. 

Wierook en de 5 elementen

In oude tradities wordt verteld dat alles in de wereld opgebouwd is uit de 5 elementen, namelijk: aarde, lucht, water, vuur en ether. Het is interessant te weten dat wierook 1 van de weinige producten is dat alle 5 elementen in zich combineert. Wierook bestaat uit aarde (ingrediënten), verspreidt zich via de lucht, wordt bereid met water, wordt actief door middel van vuur en heeft een etherische=fijnstoffelijke werking (kalmerend, beschermend, positieve dingen aantrekkend). Waarschijnlijk werkt wierook daarom zo harmoniserend en helend. Wierook is een heel bijzonder en spiritueel product met tientallen toepassingen op het gebied van verstand, gevoel en lichaam.

Geuren en hun effect

Boven op het rustgevende effect van wierook komt het effect van de geur. Elke geur heeft een bepaald effect, maar dat kan verschillend zijn voor ieder persoon. Zo kunnen geuren blij maken, fris, zekerder, of actiever, of je voelt je er meer geborgen door. Een geur kan je stemming verbeteren, je gevoelens verduidelijken, je verstand scherpen, je emoties ondersteunen en je lichamelijk of geestelijk tot rust brengen. Elke geur draagt een geheim voor je mee en nodigt je uit om dat geheim te ontrafelen. Eenmaal ontdekt dan kan de geur een vriend voor je leven worden, want de geur maakt dat je jezelf beter voelt, de geur troost en ondersteunt, is er altijd als het nodig is, blijft altijd dezelfde: een vriend door dik en dun.

Onze neus als kenner

Via geuren hebben we met onze neus een speciaal contact met de werkelijkheid om ons heen. Geuren vertellen ons over gevaar (rook, hygiëne, bederf), over ons voedsel (rijp, onrijp, smaak), over ons verleden (herinneringen), over onze liefdes (baby's en ‘zonder geur geen liefde'), over de pracht en schoonheid van de natuur (bloemen, bossen, zeelucht), of over anderen (sympathie voor prettig ruikende mensen, onze geur weerspiegelt wie we zijn).

Waar kan je wierook voor gebruiken?

In huis kan je wierook gebruiken om de lucht te zuiveren van mufheid of sigarettenrook en ongewenste geurtjes in keuken en toilet. Veel mensen gebruiken wierook voor ontspanning - speciaal Amber en Lavendel - omdat het beschermend en ontspannend werkt voor onze belaste zenuwen. Voor je gevoel en gemoed werkt wierook opbeurend en verlichtend. Er bestaat namelijk een sterke relatie tussen onze reuk en onze stemming en emoties. Probeer maar eens Rozen en Viooltjes of Lotus als je blij wilt worden. Of Sandelhout voor innerlijke rust of als je wil mediteren. Daartegenover staat Musk: een actieve geur die je kan gebruiken om 's morgens wakker te worden of als hulp bij studie of werk. Er zijn ook avontuurlijke of inspirerende geuren, zoals Herfstblaadjes, Avondroos of Passiebloem. De invloed van elke geur op jou kan je het beste zelf proberen uit te zoeken. Het is een leuk geuravontuur om uit te zoeken welke geuren het best bij je passen, welke geuren je kunnen helpen bij je gezondheid, je geluk, je persoonlijke ontwikkeling, bij je dromen of je fantasie, kortom bij elke gelegenheid.

Geuren kunnen een grote verrijking betekenen in je persoonlijke leven want geuren dragen ook herinneringen mee, zoals je dat kent als je muziek van vroeger hoort en je de gevoelens van toen opnieuw beleeft. Een visuele herinnering is vaak beperkt tot wat je zag, maar een geurherinnering is een totaalherinnering. Je herinnert door de geur ook wat je toen dacht, voelde en hoorde. Geuren zijn ook belangrijk bij de mentale en emotionele ontwikkeling van kinderen. Kinderen die door hun neus ademen doen het beter op school en ontwikkelen zich beter emotioneel. Bovendien kunnen geuren helpen bij vergeetachtigheid. Zo kunnen geuren vrienden voor het leven worden en je met gevoel steunen en helpen.

Wij hopen uw hiermee voldoende informatie te hebben gegeven over onze soorten en geuren wierook. Als u nog vragen heeft mail ons dan gerust!!

Het goedkopewierook team.

Vergeet onze aanbiedingen niet!
<form role="form" class="marginbottom20" id="default-behavior" name="nieuwsbrief" method="post" action="/nieuwsbrief/"> <div class="form-group"> <label class="label" for="Naam:">Naam:</label> <input type="text" class="onpage" name="naam" placeholder="Naam:" value="" data-validate="validate(required, minlength(1))"> </div> <div class="form-group"> <label class="label" for="Emailadres:">Emailadres:</label> <input type="text" class="onpage" name="email" placeholder="Emailadres:" value="" data-validate="validate(required, email)"> </div> <button type="submit" class="menubuttons">Aanmelden</button> </form>
WinkelwagenZoeken

Selecteer taal

webwinkel beginnen - powered by LB Media webshop


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN